zaterdag 2 april 2011

Inwendige bloeding

Na een heerlijke dag op Vliegveld Lelystad zijn we teruggegaan naar het ziekenhuis. Megan moest antibiotica krijgen en een controle. Alles was perfect in orde. Daarna zijn we nog lekker even gaan spelen in de VU kinderstad waarna Magda met de kids naar huis ging.

Voordat Megan naar bed ging werd ze misselijk en vroeg ze om Zofran, een middel dat misselijkheid tegengaat bij chemokuren. Een paar minuten later zei ze dat ze moest overgeven, raar want na Zofran heeft ze dat nooit.

Samen zijn we naar het toilet gegaan en daar heeft ze een ontzettende hoeveelheid helder bloed overgegeven. Het was zo beangstigend om te zien hoeveel bloed ze moest spugen, het zat overal. Ik heb haar gepakt om te voorkomen dat ze zou vallen door zwakte en direct aan het noodkoord getrokken.

Al heel snel stond er een team van drie man sterk om ons heen. Megan direct in bed gelegd en aangesloten aan verschillende monitoren: hartritme, saturatie, ademhaling en bloeddruk. Ze kreeg direct 800 ml vocht toegedient om het verlies van bloed in haar aderen te compenseren. Ook vitamine K en een twee andere medicijnen om het stollen van bloed te stimuleren. Binnen een paar minuten stonden er twee artsen die haar hebben gecontroleerd.

De voorlopige conclusie na 2 uur controles om de 10 minuten was dat ze een hevige bloeding had gehad in haar maag of slokdarm. De rest van de nacht wordt ze in de gaten gehouden door de monitoren en regelmatige controles door de verpleging.

Omdat Megan graag wilde dat Magda bij haar zou blijven heb ik haar gebeld en is ze weer teruggekomen naar het ziekenhuis. Daarna ben ik terug gereden naar huis om voor de andere kids te zorgen.

We gaan een angstige nacht tegemoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten