woensdag 30 maart 2011

Naar het ziekenhuis

Ok, na een dagje wachten blijft de koorts onveranderd aanwezig. We gaan het niet langer aankijken dus hebben we het ziekenhuis gebeld. We moesten direct komen. Magda en Megan zijn samen naar het VUmc gereden.


Omdat Megan meedoet met de IL-8 studie werd er direct bloed afgenomen. Met deze studie wordt geprobeerd vast te stellen of het om een virus- of bacteriƫle infectie gaat. Als het namelijk een virus is, is het onnodig om antibiotica te geven. Helaas zat Megan net boven de grenswaarde van 60 en dan gaat gewoonweg het normale protocol in werking.

Dit protocol houdt in:
- Opnemen;
- Bloed- en slijmvlieskweek afnemen;
- 3 maal daags een push breed spectrum antibiotica.

Megan is dus opgenomen en we moeten nu de resultaten van de kweekjes afwachten.

We balen er wel van want in dit weekend wordt de Hoogvliegerdag georganiseerd. Een dag waarvoor Megan is uitgenodigd en waarbij ze zelf een vliegtuig mag besturen. Laten we hopen dat het door kan gaan!

's avonds zijn Melanie, Michael en ik naar Magda en Megan toe gegaan in het ziekenhuis. Omdat Magda met de auto was gegaan hadden wij een avontuurtje Nederlandse Spoorwegen. De kinderen vonden het helemaal geweldig en ik was ook blij, want we waren tot minuut op tijd.

Tijdens het bezoek bleek dat Megan ook een bloedtransfusie moest hebben omdat haar Hb waarde 5 was. 

Na het bezoek zijn Melanie, Michael en ik weer met de auto naar huis gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten